Pizza

PIZZA

8 szeletre | fagyasztóbarát | 2 szeletben (feltét nélkül): 211 kcal, 35 g ch



HOZZÁVALÓK


  • 175 g teljes kiőrlésű búza liszt
  • 75 g fehér búza liszt
  • 1,5 ek olívaolaj
  • 150 ml langyos víz
  • 1 kk cukor
  • ¼ élesztő

ELKÉSZÍTÉS

A langyos vízben elkeverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt!
A liszteket összekeverjük, hozzáadjuk a sót!
Ha az élesztő felfutott hozzáöntjük a lisztekhez, hozzáadjuk az olajat és a robotgép dagasztó szárával jól összedolgozzuk! Természetesen kézzel is összegyúrhatjuk.
Kb. 40 percig kelesztjük meleg helyen!
Miután megkelt, fél ujjnyi vastagra kinyújtjuk és kedvünkre ízesítjük a feltétekkel. Ha a nem számolós kategóriából (lásd itt) válogatjuk a feltéteket, könnyebb dolgunk van.
Bekapcsoljuk a sütőt, berakjuk a pizzát, így míg melegszik a sütő, kel a pizza. Addig sütjük, míg a sajt aranybarna nem lesz.

Fagyasztóbarát: a feltétek rápakolása után szeletekre vágjuk, sütőpapíros tálcára tesszük, lefagyasztjuk. Fagyás után zacskózzuk.
Ha fogyasztani szeretnénk, kivesszük a fagyasztóból, sütőpapíros tepsibe helyezzük, bekapcsoljuk a sütőt, hideg sütőbe toljuk, megsütjük. Míg a sütő felmelegszik, a pizzánk kiolvad.





Megjegyzések